Calaf-Ecofira la Fira Ecológica de l´Alta Segarra-9 abril 2017

 


Conferències

En el marc de la segona EcoFira de Calaf s’ha programat un cicle de conferències que tindran lloc el mateix dia 9 d’abril.

Els temes i l’horari d’aquestes ponències és el següent:

MATÍ

 • 10’30 – 11’00 hores: Reciclatge i solidaritat a l’Escola Alta Segarra de Calaf
  Ponent: Asela Cosculluela, mestra d’educació primària
 • 11’00 – 11’30 hores: Què és una Xiloteca?
  Ponent: Joan Teruel, gestor de recursos naturals
 • 11’30 – 12’00 hores: La recollida porta a porta, què és? Una aposta pel medi ambient i el futur
  Ponent: Marc Arenas, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calaf
 • 12’00 – 13’00 hores:Aspectes clau per a l conversió a la producció agrària ecològica
  Ponents: Núria Armengol, Unitat de Producció Agrària Ecològica del DARP i Joan Prat, productor eco de l’Alta Segarra
 • 13’00 – 14’00 hores: Mel ecològica, de què estem parlant?
  Ponent: Jaume Cambra, Universitat de Barcelona

TARDA

 • 16’30 – 17’00 hores: Taller d’eneagrama. Coneix el teu caràcter i el dels Demés
  Ponent: Gabriel Lampreave, del Cos d’Agents Rurals
 • 17’00 – 18’00 hores: Hidratación y Nutrición Celular. Claves para la salud
  Ponent: Jesús Boj, d’Eines per a la salut
 • 18’00 – 19’00 hores: Economitzar en salut. Aigua de mar
  Ponent: Cisco Florez
 • 19’00 – 20’00 hores: Taller d’Eneagrama – Coneix el teu caràcter i el dels demès
  Ponent: Ecoment- Ecologia de Vida


Deixa un comentari

El nou sistema de recollida de residus de Calaf, protagonista a l’EcoFira

“La recollida porta a porta, què és? Una aposta pel medi ambient i el futur” és el títol de la conferència que tindrà lloc el diumenge 9 d’abril, a les 11.30 hores, en el marc de la segona edició de l’EcoFira. Anirà a càrrec de Marc Arenas, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calaf, i servirà per explicar tots els detalls del nou sistema de recollida de residus que s’implantarà enguany al municipi. Continua llegint


Deixa un comentari

Calaf posarà en funcionament aquest 2017 un nous horts urbans ecològics

L’Ajuntament de Calaf ha fet un pas endavant perquè el projecte dels horts urbans siguin, aquest any, una realitat. Aquest mes ha instal·lat un dipòsit que permetrà emmagatzemar 20.000 litres d’aigua que serviran per a la nova activitat hortícola. Els horts s’ubicaran en dues finques, de gairebé 2.000 metres quadrats, situades prop del Casal de Calaf.
Continua llegint


Deixa un comentari

Les ponències, en detall

PanellECO_01Consulteu la imatge si voleu estar al cas de les 12 ponències que es faran durant l’EcoFira de Calaf el diumenge 10 d’abril. Començaran a les 10.30 hores amb la presentació del projecte Torna Terra, a càrrec d’Alba Rojas, Marina Vilaseca i Arnau Vilaseca, i s’allargaran fina a les 20.00 hores. La darrera començarà a les 19.00 hores i anirà a càrrec d’Astrid van Ginkel, farmacèutica especialitzada enla consultoria i l’assessorament en productes naturals i medicinals farà una ponència sobre les desconegudes i desaprofitades herbes de marge. Continua llegint


Deixa un comentari

Diumenge, a l’EcoFira Calaf, no us perdeu l’Espai EcoGastronòmic

DSC00194En el marc de l’EcoFira Calaf que se celebrarà aquest diumenge, 10 d’abril, hi haurà un espai on s’oferirà als visitants productes ecològics i naturals perquè puguin menjar i veure. Aquest espai, que comptarà amb una zona preparada amb taules i cadires per gaudir dels àpts, estarà obert durant tota la fira, de les deu del matí a les 8 del vespre. S’ubicarà al bell mig de la fira, al carrer Raval de Sant Jaume.

https://ecofiracalaf.cat/category/activitats-paralleles/

El 9 d’abril, segona EcoFira de Calaf amb una vintena d’activitats paral·leles, una desena de ponències i dos espais eco gastronòmics

Deixa un comentari

El diumenge 9 d’abril se celebrarà a Calaf la segona edició de l’EcoFira, l’única fira dedicada al producte ecològic de la comarca de l’Anoia i de l’Alta Segarra. Es tracta d’una mostra que s’està posicionant com una referència entre els certàmens d’aquesta matèria que enguany creix amb el nombre d’activitats paral·leles i amb un segon espai eco gastronòmic on els visitants podran menjar i beure productes ecològics i naturals.

La proposta, organitzada per l’Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es convertirà de nou en aparador i punt de trobada de persones i professionals que, des d’àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. La formació i la sensibilització de la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient es mantenen com a sòlids motius pels quals l’Ajuntament de Calaf aposta per l’organització d’aquesta fira.

Expositors
En aquests moments, 50 empreses de diferents sectors d’arreu de Catalunya ja han confirmat la presència a la fira. Els visitants podran trobar estands d’alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes elèctriques, aigua de mar, artesania del reciclatge, salut ambiental, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l’ecologia i el medi ambient.

Entre aquests expositors hi podrem trobar una desena d’establiments i empreses de serveis de Calaf i l’Alta Segarra vinculades al sector eco que disposaran d’un estand i que, alhora, organitzaran diferents activitats paral·leles. És el cas de La Bacicleta que farà sortides amb bicicletes btt elèctriques, el restaurant La Cuina del Mercat que farà tallers infantils gastronòmics amb productes ecològics i Ecoment que oferirà un taller de cuina solar per als nens. L’Atelier Pintalalluna proposarà un taller sobre artesania amb reciclatge i l’Observatori de Pujalt un altre sobre meteorologia.

El Centre de Bellesa Imatge, amb els seus tractaments de bellesa i salut naturals; Cat Patrimoni, amb demostracions de bioconstrucció; TSTIL, que fa artesania reciclant pneumàtics; Agriplant Huguet, que ofereix productes i serveis ecològics i mediambientals i el taller mecànic Xavier Caballol, que fabrica barbacoes i forns ecològics, seran les empreses calafines que també participaran en aquesta segona edició l’EcoFira.

Una aposta per la gastronomia eco
El certamen fa una aposta per la gastronomia ecològica i per aquest motiu passa d’un a dos espais que s’ubicaran en dos punts neuràlgics de la mostra i que estaran oberts durant tot el dia. Cada Espai Eco Gastronòmic estarà condicionat amb taules i cadires per degustar de diferents àpats acompanyats de cervesa i vi ecològics.

Aquesta proposta gastronòmica és possible gràcies a la implicació de diferents establiments com són el restaurant La Cuina del Mercat, l’establiment Ecoment, ecologia de Vida que prepararà un EcoDinar Solar; tot plegat regat amb cervesa ecològica.

https://ecofiracalaf.cat/presentacio/

FOTOS DE CALAF

COOKIE2

Publicado por

Ferran Sala

El Fideuer de Calaf-La Flor de l´Alta Segarra-Pasta Sala Integral