El vicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, si s’impedeix celebrar el referèndum , es declararà la independència de Catalunya

Junqueras obre la porta a la DUI si no hi ha referèndum

El vicepresident assegura que aquest és “el compromís” que té el Govern perquè “està recollit al programa electoral” de JxSí

 

Resultado de imagen de El vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras
ACN Barcelona .- El vicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimarts que si s’impedeix celebrar el referèndum previst per al setembre vinent, es declararà la independència de Catalunya de manera unilateral. Durant una conversa amb l’economista Xavier Sala i Martín, aquest ha plantejat la possibilitat de la declaració unilateral. Ha estat aleshores quan Junqueras ha afirmat que “això està recollit al programa electoral” de JxSí i al Govern són “partidaris sempre de respectar els compromisos que tenim”. “Tècnicament, és la clàusula de desbloqueig, que es va introduir –al programa electoral- preveient

una possible situació com aquesta”, ha dit el vicepresident referint-se a la possibilitat que l’Estat impedeixi el referéndum.

oriol junqueras, xavier sala i martin

Oriol Junqueras i Xavier Sala i Martín
© ACN
El discurs oficial i habitual del Govern quan es planteja la possibilitat que el referèndum no se celebri, passa sempre per negar la major i assegurar que els catalans podran votar sobre la independència de Catalunya. Però aquest dimarts, el diàleg que mantenia en el marc de la jornada Moment Zero amb Sala i Martín ha fet que el vicepresident vagi més enllà. L’economista plantejava que si l’Estat impedeix “sigui amb la Policia o per la via que sigui” la celebració del referèndum, Catalunya es veuria “amb el dret” d’actuar unilateralment i, en base al resultat del 27-S, hauria de “declarar la independència l’endemà que no s’hagi pogut fer el referèndum”.
A aquest plantejament, el vicepresident ha volgut respondre assumint la tesi. “Això ja està recollit al programa electoral, ja ho preveu. I el programa electoral és públic, ha estat explicat de viva veu i representat gràficament”, ha dit, tot afegint que aplicar aquesta declaració d’independència si el referèndum no es pot celebrar “tècnicament se’n diu clàusula de desbloqueig, i es va introduir –al programa- preveient una possible situació com aquesta”. “Nosaltres som partidaris sempre de respectar els compromisos que tenim”, ha conclòs fent així referència a la voluntat de complir amb aquesta estratègia.
Tot i això, Junqueras ha insistit durant tota la conversa que està “convençut” que el referèndum es convocarà, se celebrarà i, a més, els independentistes el guanyaran. I en aquest sentit, ha afegit que aquesta consecució d’elements serà la que faci que l’Estat segui a negociar els termes de la secessió. “Estem convençuts que votarem, que guanyarem i que l’Estat voldrà arribar a un acord perquè serà el primer interessat i que, encara que intenti ara que la percepció sigui que els costos de transició són molt elevats, seran els primers interessats a negociar. Fer i guanyar el referèndum serà el millor aval per totes les negociacions que vinguin després”, ha sentenciat.
http://www.directe.cat/noticia/598377/junqueras-obre-la-porta-a-la-dui-si-no-hi-ha-referendum
Política doble fletxa Última actualització Dimarts, 18 d’abril de 2017 17:10 h

Catalunya es reforça amb 505 Mossos amb la desobediència a la vista

S’aprova una oferta d’ocupació pública de més de 7.700 places, la convocatòria més important dels darrers sis anys

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant
El Govern ha aprovat l’oferta d’ocupació pública de la Generalitat per al 2017, que preveu la convocatòria de 7.721 places, que es destinen majoritàriament a cobrir àmbits i sectors considerats prioritaris i que afecten el funcionament dels serveis públics essencials. Així, 2.500 places corresponen a l’àmbit sanitari, és a dir, metges i infermeria; 2.000 són docents; 505, mossos d’esquadra, i 150, bombers, entre altres col·lectius.


Comparteix

 


Amb el referèndum a la vista i amb el rerefons implícit que, en algun moment concret, s’haurà de desobeir l’estat, Catalunya reforça el sector públic amb una convocatòria que es tracta de “l’oferta d’ocupació pública més important que aprova el Govern en els darrers sis anys”, segons ha destacat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.
En aquests moments clau, on el paper dels cossos de seguretat catalans tindran un paper cabdal a l’hora de defensar les institucions catalanes i vetllar pel correcte desenvolupament del referèndum, sense incidents i pacífic, els Mossos d’Esquadra comptaran per aquest 2017 amb 505 efectius més. Un reforç que pot ser decisiu en els pròxims mesos.
http://www.directe.cat/noticia/598307/catalunya-es-reforca-amb-505-mossos-amb-la-desobediencia-a-la-vista

Publicado por

Ferran Sala

El Fideuer de Calaf-La Flor de l´Alta Segarra-Pasta Sala Integral