Francesc Burges Garcia,avui fa just dos anys…quan el meu pare

Francesc Burges Garcia:,avui fa just dos anys…quan el meu pare 

Avui fa just dos anys…quan el meu pare va iniciar el periode agonic que el va dur alla on de debo ell volia anar…vaig publicar aquest escrit en honor seu….avui em ve de gust recordar.ho

Feia ja uns mesos, que quan el Joan s’aixecava del llit sentia unes incòmodes fiblades de dolor. Les sentia als genolls, que es negaven a moure’s amb l’agilitat i la seguretat de temps enrere I també al cor, quan en veure els primer raigs de llum del matí no podia evitar recordar-se’n de la seva estimada Emilia. Pensar que havia de fer front a un nou dia sense ella, encara li feia mal. Després de tants anys encara no s’havia avesat a la seva absència. I era conscient que mai s’hi podria acostumar.

Des de que es quedà vidu, la seva vida transcorria dins d’una controlada quotidianitat. Amb alguns excessos (tabac….carajillet de j.b.), sense preses, sense ensurts. Però també sense il•lusions, sense esperança, i sense emocions. Només les visites esporàdiques dels seus fills, quan venien acompanyats dels seus néts, l’ajudaven a sortir de la seva acomodada però trista monotonia.
Per molt que aquelles eixerides atencions de la seva filla petita que el cuidava, i els anims del metge que el visitava cada mes, li repetissin que tenia una salut de ferro, ell sentia la seva ànima malalta. Sovint plorava quan es trobava sol a l’habitació, als vespres, quan tot quedava en silenci. No ho podia evitar.
Ni el carinyo dels seus, ni els jardins tan ben cuidats dels voltants, ni els àpats tan curosament preparats suposaven per a ell un motiu d’alegria prou vàlid. No volia estar allí. Creia que la seva vida ja no tenia sentit. O almenys, ell no l’hi trobava.

Els fills volen al seu pare envoltat de gent i que lo li falti de res. Però no saben, o no gosen veure, que ell es sent sol i cobert de pobresa.

t. estimo pare

Kiku Gesbur 20 04 2015

foto de Maite Burgés.

 

Publicado por

Ferran Sala

El Fideuer de Calaf-La Flor de l´Alta Segarra-Pasta Sala Integral