Sanaüja ret homenatge al seu fill il·lustre, el poeta Joan Margarit

El poeta Joan Margarit, durant l’homenatge d’ahir a Sanaüja. Foto: AJ. DE SANAÜJA.

Sanaüja va homenatjar ahir el poeta Joan Margarit, nomenat fill il·lustre del municipi segarrenc. Margarit hi va néixer el 1938 i va viure-hi fins al 1942. La família té unes profundes arrels a Sanaüja. “La llinda de la porta de la casa familiar és del 1635. La seva trajectòria n’ha motivat el nomenament”, explica l’alcalde, Josep Condal. Entitats, escolars i el consistori van participar ahir en l’homenatge, al qual va assistir Margarit. “Tinc molts records de Sanaüja. Per exemple, el primer dia d’escola, i és aquí on vaig aprendre a llegir. El dietari de ma mare explica que la nit que em paria, Sanaüja era ocupada per 4.000 soldats. Si neixes així, sols pots ser poeta o polític”, explica. Margarit va agrair el reconeixement: “És la tornada a la primera infantesa, amb la senectut, l’única edat on ets nítidament lliure.”

 http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1138238-el-poeta-joan-margarit-fill-il-lustre-de-sanaueja.html

Sanaüja ret homenatge al seu fill il·lustre, el poeta Joan Margarit

  • X. SANTESMASSES

Actualitzada 10/05/2017 a les 09:12

La localitat natal de l’autor destaca que “fa gran el nostre petit poble”

Veïns de Sanaüja de totes les edats es van bolcar ahir en un homenatge a l’arquitecte i escriptor Joan Margarit, nascut en aquesta localitat de la Segarra l’11 de maig del 1938demà complirà 79 anys–, en un acte en el qual es va formalitzar la declaració de fill il·lustre del municipi, com va avançar SEGRE divendres passat. L’alcalde Josep Condal va llegir l’acta en què el consistori va aprovar de forma unànime aquest reconeixement “per la trajectòria de Joan Margarit, de la qual ens sentim orgullosos i partícips”.

http://www.segre.com/noticies/cultura/2017/05/10/sanauja_ret_homenatge_seu_fill_lustre_poeta_joan_margarit_18407_1112.html

 

Venta  casa de tres plantas en Sanaüja (La Segarra-Lleida).

El acceso en cada planta es a través de una escalera central, y por tanto, cada planta está individualizada. Consta de unos bajos, de fácil acceso ya pie de calle, con cocina oficce y chimenea.

Un primero con tres habitaciones, cuarto de baño, cocina y con cuatro balcones. Un segundo tipo loft, de dos niveles. Con parquet y aire acondicionado y una terraza. Con luz natural. Techo con vigas de madera.

Este segundo piso tiene 6 años y está nuevo. Muy luminoso, con ventanas en el techo.La casa tiene trastero y una bodega de más de 300 años.


Venda casa rural a Sanahüja codi postal 25753- carrer Major, 21

Preu;280.000€

Contactar; pastasala@hotmail.com

Publicado por

Ferran Sala

El Fideuer de Calaf-La Flor de l´Alta Segarra-Pasta Sala Integral