La Nobel de la Pau Jody Williams diu que les accions de l’Estat Español són “antidemocràtiques i contraproduents”-MAYDAY , SOS,HELP,Efta, Unió Europea ,ONU,-¡ España ataca la soberania de Catalunya! - Pasta,Música,Ecologia

La Nobel de la Pau Jody Williams diu que les accions de l’Estat Español són “antidemocràtiques i contraproduents”-MAYDAY , SOS,HELP,Efta, Unió Europea ,ONU,-¡ España ataca la soberania de Catalunya!

La Nobel de la Pau Jody Williams diu que les accions de l’Estat són “antidemocràtiques i contraproduents”

La filòsofa francesa Susan George se suma també al manifest ‘Let Catalans Vote’, que aplega una cinquantena de personatges internacionals que donen suport a un referéndum

  • La Nobel de la Pau Jody Williams diu que les accions de l’Estat són “antidemocràtiques i contraproduents” Foto: Arxiu.

La

premi Nobel de la Pau Jody Williams ha afirmat que les accions per part de l’Estat dels últims dies per aturar el referèndum són “antidemocràtiques i contraproduents”. En unes declaracions que ha fet públiques el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, aquest divendres a Twitter, Williams també ha refermat el seu suport al “dret a decidir” mitjançant “el referèndum”. La guanyadora del Nobel de la Pau el 1997 va signar el manifest ‘Let Catalans Vote’ de suport a una votació per decidir el futur del país el juliol passat. La filòsofa francesa Susan George s’ha sumat també a la cinquantena de personalitats internacionals que han signat el manifest, segons també ha anunciat Romeva aquest divendres.

“Actitud antidemocràtica i repressiva del govern espanyol”

Susan George, d’origen nord-americà però nacionalitzada francesa el 1994, ha dit que un dels motius que l’han portat a signar el manifest ‘Let Catalans Vote’ és “l’actitud antidemocràtica i repressiva del govern espanyol” dels últims dies. Segons ella, “enviar la policia paramilitar a arrestar funcionaris catalans elegits democràticament només pot inflamar la situació”. A més, ha remarcat que no es posiciona sobre la independència, però creu que “els

catalans tenen un dret democràtic a expressar la seva opinió, i el referèndum és la manera més democràtica, eficient i inclusiva de fer-ho”.

Susan George és una filòsofa i analista política de 83 anys que presideix l’entitat Transnational Institute, un “institut de recerca compromès a construir un planeta just, democràtic i sostenible” fundat el 1973, segons el seu web.

Una cinquantena de personalitats donen suport a ‘Let Catalans Vote’

L’adhesió de George al manifest ‘Let Catalans Vote’ se suma a la de cinc premis Nobel de la Pau que han signat des de 2014: Jody Williams, Ahmed Galai, Rigoberta Menchú, Desmond Tutu i Adolfo Pérez Esquivel. El premi Nobel de Literatura Darío Fo, mort el 2016, també va donar suport al manifest. En total són una cinquantena de personalitats internacionals de diversos àmbits les que ja han signat, com ara el lingüista nord-americà Noam Chomsky, el crític també nord-americà Harold Bloom, l’activista japonesa Yoko Ono, o els exjugadors de futbol Éric Cantona i Hristo Stoitxkov

Amnistia Internacional adverteix el govern espanyol de la necessitat de garantir el dret a la llibertat d’expressió

L’ONG es fa ressò dels ‘assenyalaments’ a mitjans per publicar publicitat sobre el referèndum i demana respecte a la llibertat d’informació


Quan falta una setmana per al primer d’octubre, l’organització no governamental Amnistia Internacional adverteix les autoritats catalanes i espanyoles de l’obligació de respectar i protegir els drets a la llibertat d’expressió, reunió i manifestació de totes les persones, tant de dins com de fora de Catalunya.

En un comunicat, l’ONG recorda la suspensió judicial del primer acte de la plataforma Madrileños por el Derecho a Decidir al centre cultural Matadero de Madrid,  i la suspensió de la xerrada de la diputada de la CUP, Anna Gabriel, al centre cívic Aldabe de Vitòria. En aquesta línia, Amnistia Internacional  assenyala que els dret a la llibertat d’expressió i reunió pacífica han de ser protegits en tot moment, i que qualsevol restricció ha de ser imposada només quan es ‘demostri necessari i proporcionat per a protegir la seguretat nacional, l’ordre públic o la salut o la moral públiques, o els drets d’altres’.

Per una altra banda, l’ONG denuncia els ‘assenyalaments’ a mitjans de comunicació per part del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) per fer publicitat sobre el referèndum. En aquesta línia, el director de l’ONG a l’estat espanyol, Esteban Beltrán, recorda que, segons els estàndards internacionals i regionals de drets humans, ‘les restriccions permissibles a la llibertat d’expressió s’han de referir en general a un contingut concret, i en cap cas poden acceptar-se referències vagues o genèriques’: ‘Restringir qualsevol “publicitat o propaganda”, com indica l’Acte, és notablement imprecís, i pot portar a prohibir comunicacions que són exercicis legítims de la llibertat d’expressió i informació.’

https://www.vilaweb.cat/noticies/amnistia-internacional-adverteix-el-govern-espanyol-de-la-necessitat-de-garantir-el-dret-a-la-llibertat-dexpressio/

 Centenars de manifestants omplen la plaça Dam d’Amsterdam per defensar el referèndum

S’han concentrat amb estelades, missatges a favor de la democràcia i crits de ‘votarem’


Centenars de persones s’han sumat a les mostres de suport al referèndum del primer d’octubre, de dins i fora de Catalunya, i s’han aplegat aquesta tarda a la plaça Dam, d’Amsterdam, Països Baixos, amb estelades i crits de ‘votarem’.

https://www.vilaweb.cat/noticies/imatges-centenars-de-manifestants-omplen-la-placa-dam-damsterdam-per-defensar-el-referendum/

”-MAYDAY , SOS,HELP,Efta, Unió Europea ,ONU,-¡ España ataca la soberania de Catalunya!

Publicado por

Ferran Sala

El Fideuer de Calaf-La Flor de l´Alta Segarra-Pasta Sala Integral