El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín eleva a més d’un miler el nombre de ferits per les càrregues policíaques Españoles de l’1-O per poder arribar a la Republica Catalana - Pasta,Música,Ecologia

El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín eleva a més d’un miler el nombre de ferits per les càrregues policíaques Españoles de l’1-O per poder arribar a la Republica Catalana

Explica que l’home que va rebre l’impacte d’una pilota de goma durant una càrrega perdrà totalment o gairebé totalment la visió d’un ull


El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, ha elevat a més d’un miler el nombre de persones ferides per les càrregues policials durant la jornada del referèndum, segons que ha dit en una visita al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sant Andreu de la Barca, un dels punts de votació de l’1 d’octubre en els quals va entrar la Guàrdia Civil.

Després de reunir-se amb la direcció del centre, voluntaris de l’organització del referèndum i afectats per les càrregues policials, Comín ha declarat davant dels mitjans de comunicació que més de mil persones havien sofert lesions físiques, la majoria de les quals eren contusions, però també fractures, incisions, fissures i hematomes que havien anat apareixen al cap dels dies.

El conseller de Salut ha explicat que el seu departament havia engegat un programa de suport als professionals de l’atenció primària i de la salut mental perquè poguessin gestionar els casos que començaven a aparèixer de ciutadans que havien rebut un impacte psicològic pels episodis de violència.

Quant a l’home de 38 anys ferit per l’impacte d’una bala de goma durant la càrrega policial a l’escola Ramon Llull de Barcelona, Comín ha explicat perdrà totalment, o gairebé totalment, la visió d’un ull.

https://www.vilaweb.cat/noticies/1-o-comin-eleva-a-mes-dun-miler-el-nombre-de-ferits-per-les-carregues-policials/

Publicado por

Ferran Sala

El Fideuer de Calaf-La Flor de l´Alta Segarra-Pasta Sala Integral