Els 12 països que donen suport a Catalunya, segons Russian Today

Europe flags

L’emissora Russian Today ha fet avui un reportatge sobre els països que donen alguna mena de suport a Catalunya en el procés independentista, ja sigui perquè han aprovat mocions, han creat subgrups de parlamentaris o han rebut oficialment el Govern tot i les pressions de la diplomàcia espanyola. Són 12: La Gran Bretanya, Dinamarca, Suïssa, Noruega, Finlàndia, Suècia, Letònia, Lituània, Estònia, Irlanda, Bèlgica i Eslovènia serien els potencials amics de Catalunya en aquest moment.

Segons Russian Today, al Regne Unit existeix “un important suport” a Catalunya malgrat la posició oficial de Londres, i no cal dir a Escòcia. El suport s’ha traslladat també a Irlanda, per la posició pro-catalana del Sinn Fein.

Al seu entendre, el suport de les repúbliques bàltiques també és notable. “Letònia va ser el primer Estat europeu a donar suport al procés català, amb declaracions del primer ministre”, recorda l’emissora.

El Parlament suís i el danès han aprovat mocions demanant una solució democràtica i negociada al problema català, recorda. I els parlaments suec i finès han creat grups de suport al procés independentista, compostos per diferents partits. “Recentment el ministre d’Afers Exteriors de Finlàndia, Timo Soini, va rebutjar la violència exercida per les forces de seguretat espanyoles contra el referèndum i va instar al diàleg”, apunta.

http://www.elnacional.cat/ca/politica/paisos-donen-suport-catalunya-russian-tv_201141_102.html

Publicado por

Ferran Sala

El Fideuer de Calaf-La Flor de l´Alta Segarra-Pasta Sala Integral