El president d’Òmnium Cultural,Jordi Cuixart no descarta una nova aturada de país

Jordi Cuixart no descarta una nova aturada de país

Explica que va conèixer 24 hores abans la intenció de Puigdemont i admet que va ser un error la convocatòria al passeig de Lluís Companys el 10-O


El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, no ha descartat que es pugui convocar una nova aturada de país amb l’objectiu de pressionar els governs que no respecten les decisions majoritàries. ‘També és allò que fa reaccionar al món empresarial i a la comunitat internacional’, ha manifestat avui Cuixart en una entrevista a RAC1. D’altra banda, el president d’Òmnium també ha explicat que va conèixer 24 hores abans el contingut del discurs de Puigdemont al parlament i ha admès que va ser un error convocar els ciutadans al passeig de Lluís Companys.

Per Cuixart, el posicionament de Puigdemont en la compareixença al parlament va ser adient i oportú si les veus que van sorgir des de l’àmbit internacional eren sinceres. ‘Tots vam actuar amb generositat. No és el moment de ser impertinents amb aquells que s’ho estan jugant tot’, ha comentat el president d’Òmnium, que considera responsable tenir una porta oberta a la mediació i al diàleg. D’altra banda, ha opinat que Puigdemont no renuncia a res però actua des de la més alta política.

Sobre la nova compareixença, dilluns vinent, davant de l’Audiència espanyola juntament amb el president de l’ANC, Jordi Sànchez, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, Cuixart ha assenyalat que no sap què passarà però que hi ha algú de l’estat espanyol que ja ho té clar. ‘Ens acusen d’una sèrie d’accions i de contubernis que no són certs’, ha afegit el president d’Òmnium, que ha dit que la seva estratègia consideren en denunciar l’ús que s’està fent de la justícia per resoldre conflictes polítics.

https://www.vilaweb.cat/noticies/jordi-cuixart-no-descarta-una-nova-aturada-de-pais/

Publicado por

Ferran Sala

El Fideuer de Calaf-La Flor de l´Alta Segarra-Pasta Sala Integral