&-Andalusia admet que la independència de Catalunya afectaria la seva economía,Alarma a Extremadura per la campanya de boicot a productes catalans

INDEPENDÈNCIA

Andalusia admet que la independència de Catalunya afectaria la seva economia

Alejandro Rodríguez
Foto: Wikimedia
Barcelona. Dilluns, 16 d’octubre de 2017
1 minut

 Antonio Ramírez de Arellano - Wikimedia

El conseller d’Economia i Coneixement andalús, Antonio Ramírez de Arellano, ha assenyalat aquest dilluns que a curt termini pensen que “no hi haurà importants repercussions en l’economia andalusa” però que a llarg termini, “caldrà veure quina és la situació que queda d’aquest assumpte”. Tot i això, ha advertit que “les incerteses són dolentes per a l’economia”.

Amb aquestes declaracions, Ramírez de Arellano, que ha presidit el Fòrum de Conjuntura i Previsió Econòmica d’Andalusia, s’ha sumat a les declaracions del ministre d’Economia, Luis de Guindos, que va afirmar que les incerteses sempre són negatives, per la qual cosa “sempre és prematur arribar a conclusions”.

Però la situació d’incertesa no només és dolenta per a Andalusia i per a Espanya, sinó que Catalunya també es veurà afectada encara que “les previsions del ministre De Guindos no són molt diferents de les que preveia fa poc temps”, ha assegurat Ramírez de Arellano. També ha recordat que estem en una etapa de sortida de recessió però “sembla que això va lent i és una cosa que depèn de molts factors i no són només els de la situació de Catalunya”, fent referència a altres factors internacionals com el Brèxit, l’evolució de polítiques proteccionistes, el procés de canvi de la Unió Europea o polítiques monetàries, entre d’altres.

http://www.elnacional.cat/ca/politica/andalusia-independencia-catalunya-economia_202380_102.html

Publicado por

Ferran Sala

El Fideuer de Calaf-La Flor de l´Alta Segarra-Pasta Sala Integral